Våra marmelader tillverkas på frukt och bär som antingen odlas i vår trädgård eller plockas i skogarna runt omkring oss, och som vi plockar själva. Vår strävar efter kvalitetssylt med hög andel frukt, inga konserveringsmedel eller konsistensgivare, baserat på svenska smaker. I en del sylter har vi med kryddor som inte odlas i Sverige (kanel växer dåligt här), men strävar ändå efter smaker vi är bekanta med, i nya spännande kombinationer. Vi har fyra ”stående” smaker, som vi alltid har på hemma.
Blåbär och kardemummamarmelad är vår bästsäljare! Den är mild och god, men tack vare kardemumman får blåbären lite mer ryggrad, blir liksom lite tuffare.
Marmeladen passar jättebra till efterrätter, rostat bröd och grönmögelost.
Krusbär och rabarbermarmelad är en väldigt elegant marmelad, med hög syra och tydliga smaker. All frukt kommer från vår trädgård.
Marmeladen passar fantastiskt bra till en ostbricka med salta ostar (pecorino, västerbottensost till exempel) och feta ostar (brie, camembert).
Lingon- rabarber och kanelmarmelad har hög och pigg syra, men med kanel som skapar en tydlig julsmak.
Marmeladen passar till ostbricka, speciellt milda och feta ostar såsom morbier.
Björnbärsmarmelad är vår mest barnsliga marmelad, med toner av smågodis. Väldigt lätt att tycka om och passar till nästan allting.
Marmeladen passar bra till en ostbricka med en stor blandning av ostar.