Våra produkter

Vi kokar sylt och marmelad på den frukt och bär som vi själva plockar, vilket innebär att tillgången ibland kan vara lite olika så vilka produkter vi har kan skilja sig lite från säsong till säsong. Dock har vi tre smaker som vi oftast har hemma.

Alla våra produkter är gjorda på frukt, socker och kryddor. Vi tillsätter aldrig pektin, konserveringsmedel eller annat som du inte känner igen.

Lingon-, rabarber- & kanelmarmelad är en av våra första smaker, som uppstod i ren desperation över hur mycket lingon vi hade i frysarna, men som är en av våra säkraste smaker. Sylten innehåller rabarber från vår trädgård samt från en granne. Lingonen plockar vi vanligtvis utanför Borensberg, men 2014 fick vi till slut ge upp och åka till Värmland och plocka bär då sommarens torka hade torkat bort allt i Östergötland.

Marmeladen passar till väldigt mycket (gröt, pannkakor, glass), men vi tycker framför allt att man ska prova den till vitmögelostar som brie och camembert.

 

rabarberRabarber- & vaniljmarmelad är baserad på världens bästa trädsgårdsväxt rabarber, som uppfyller två fantastiska krav – kräver ingen ogräsbekämning, och sprider sig inte. Dessutom har den hög syra och fungera i hög grad som citron i sylten: ger syra och ryggrad till sylten. Dessutom ger den sylten en fantastiskt krämig konsistens. Vi använder ekologisk vaniljstång från Madagaskar.

Marmeladen passar till glass och gröt, och är fantastisk ovanpå feta efterrätter som pannakotta.

 

blåbär-680x366Blåbär- & kardemummamarmelad är kokad på blåbär från skogarna kring Borensberg. Blåbär innehåller inte så mycket pektin, och det skiljer sig mycket mellan olika blåbär beroende på hur mogna de är, så ibland är marmeladen mer sylt.

Marmeladen passar till pannkakor och glass, är klockren till ostkaka och genial till grönmögelost.